Open Water Diver

Σ΄αρέσει να συναναστρέφεσαι με πολλούς ανθρώπους, έχεις  πάθος με την κατάδυση και θέλεις να έχεις μία περιπετειώδη ζωή; Ξέρεις από τώρα ότι η αυτόνομη κατάδυση θα είναι για πάντα στην ζωή σου και θα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό χόμπι; Βλέπεις τον εαυτό σου να εργάζεται στον κλάδο των καταδύσεων;

Εάν απαντήσατε ναι σε όλα ή σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από το μηδέν και να γίνετε εκπαιδευτής PADI!

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να μεταβείτε από αρχάριος στο να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα και να γίνετε PADI Open Water Scuba Instructor !

padi con ed flow chart
Σύστημα Εκπαίδευσης Κατάδυσης Αναψυχής

Το Σύστημα Εκπαίδευσης της PADI
Τα μαθήματα PADI είναι προοδευτικά, οπότε πρέπει να ληφθούν και με τη σειρά. Η μια πορεία οδηγεί στην επόμενη. Ο δρόμος για να γίνεις εκπαιδευτής ξεκινά με το να γίνεις πρώτα Πιστοποιημένος Δύτης PADI. Μόλις ολοκληρώσετε ένα επίπεδο πιστοποίησης , μπορείτε να προχωρήσετε αμέσως στο επόμενο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη σειρά των πιστοποιήσεων της κατάδυσης αναψυχής…

PADI Open Water Diver Course

Το πρώτο επίπεδο πιστοποίησης είναι το PADI Open Water Diver Course. Είναι ίσως το πιο σημαντικό μάθημα που θα ακολουθήσετε ποτέ γιατί είναι το θεμέλιο της γνώσης και των δεξιοτήτων που θα χτίσετε καθώς προχωράτε στα επόμενα μαθήματα.

Μόλις πιστοποιηθείτε ως δύτης ανοιχτής θάλασσας, θα μπορείτε να βουτήξετε σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες στις οποίες εκπαιδευτήκατε με άλλον πιστοποιημένο δύτη.

334885328 869503344124691 7347206254925173711 n
Scuba Divers On A Dive

PADI Advanced Open Water Diver Course

Μόλις ολοκληρώσετε το μάθημα δύτης ανοιχτής θάλασσας, μπορείτε να παρακολουθήσετε αμέσως το μάθημα PADI Advanced Open Water Diver (Προχωρημένος δύτης ανοιχτής θάλασσας) . Μην αφήνετε το όνομα του μαθήματος να σας αποθαρρύνει – δεν χρειάζεται να είστε προχωρημένοι δύτες για να παρακολουθήσετε το μάθημα.

Το μάθημα αφορά την προώθηση των δεξιοτήτων και των γνώσεων που μάθατε στο Open Water Diver Course. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους καταδύσεων, όπως πιθανώς κατάδυση με ναυάγιο, νυχτερινή κατάδυση ,κατάδυση με υποβρύχια ψηφιακή απεικόνιση και πολλά άλλα όπου θα μπορέσετε να διαλέξετε!

Υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή σας, θα ολοκληρώσετε πέντε καταδύσεις περιπέτειας, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάδυσης πλοήγησης και μιας κατάδυσης βαθιάς.

Με την ολοκλήρωση, θα εκπαιδευτείτε να καταδύεστε σε μέγιστο βάθος 30 μέτρων/100 πόδια.

εκπαιδευτής
Rescue Diver Course- Exercise 7

PADI Rescue Diver

Εάν το μάθημα Open Water Diver είναι ένα από τα πιο σημαντικά, το μάθημα Rescue Diver είναι από τα πιο ανταποδοτικά. Με τις υπάρχουσες δεξιότητες και γνώσεις σας παγιωμένες, ήρθε η ώρα να στρέψετε την προσοχή σας στην ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και στη βοήθεια άλλων.

Το πρόγραμμα Rescue Diver Course δεν αφορά μόνο την αντιμετώπιση καταστάσεων όταν συμβαίνουν. Υπάρχει επίσης μεγάλη έμφαση στο πώς να αποτρέψετε τα περιστατικά από την πρώτη στιγμή . Θα χρειαστεί επίσης να παρακολουθήσετε το μάθημα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας – Emergency First Response (EFR) – για να ολοκληρώσετε την πιστοποίηση Rescue Diver.

Θα χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητες που μαθαίνετε στο μάθημα EFR ( (Πλήρες πρόγραμμα για πρώτες βοήθειες) κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων σημείων του μαθήματος Rescue Diver.

Είναι μια απίστευτα ικανοποιητική εμπειρία που καταλήγει στο να συμμετέχετε σε ένα σενάριο έρευνας και διάσωσης!

Επαγγελματικά Μαθήματα PADI

GOPR1485
PADI Open Water Scuba Instructor Congratulating Student Diver

Μόλις αποκτήσετε την ιδιότητα του PADI Rescue Diver ως δύτης αναψυχής, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τα μαθήματα επαγγελματικού επιπέδου της PADI – είστε καθ’ οδόν για έναν απίστευτο τρόπο ζωής και τη δουλειά των ονείρων σας, να γίνετε εκπαιδευτής ανοιχτής θάλασσας της PADI!

PADI Divemaster

Η πιστοποίηση PADI Divemaster είναι το πρώτο επίπεδο επαγγελματικής πιστοποίησης.

Ως πιστοποιημένος PADI Divemaster, μπορείτε να εργαστείτε στον κλάδο των καταδύσεων.

Οι Divemaster που εργάζονται στον κλάδο συχνά βοηθούν τους εκπαιδευτές με την διεξαγωγή των προγραμμάτων και την επίβλεψη των μαθητών-δυτών, καθώς και καθοδηγούν πιστοποιημένους δύτες στις καταδύσεις. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι ευθύνες σας περιλαμβάνουν επίσης το γέμισμα φιαλών, τη φόρτωση του εξοπλισμού σε σκάφη, την συναρμολόγηση εξοπλισμού για τους δύτες-πελάτες , τον έλεγχο των δυτών, την παροχή ενημερώσεων για το σκάφος και την τοποθεσία κατάδυσης και τη διασφάλιση ότι οι πελάτες είναι καλά ενημερωμένοι, ασφαλείς και χαρούμενοι.

Επιπλέον, οι PADI Divemasters μπορούν να εκτελέσουν τους ακόλουθους ρόλους:

 • Να βοηθήσουν τους εκπαιδευτές PADI με εκπαιδευτικές και μη εκπαιδευτικές καταδυτικές δραστηριότητες
 • Να καθοθηγήσουν Discover Local Diving προγράμματα
 • Να συνοδέψουν τους πιστοποιημένους Scuba Divers και Open Water Divers στις καταδύσεις
 • Να βοηθήσουν τους εκπαιδευτές PADI με τα προγράμματα Discover Scuba Diving (DSD).
 • Να βοηθήσουν δύτες που θέλουν να ανανεώσουν – φρεσκάρουν τις δεξιότητές τους με το πρόγραμμα PADI ReActivate
 • Να διδάξουν το Discover Snorkeling και το PADI Advanced Snorkeler

Για να προχωρήσετε από το PADI Rescue Diver στο PADI Divemaster, υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες απαιτήσεις.

Θα πρέπει να είστε 18 ετών και να έχετε τουλάχιστον 40 καταγεγραμμένες καταδύσεις κατά την έναρξη του προγράμματος. Η πιστοποίησή σας EFR θα πρέπει επίσης να είναι σε ισχύ (να έχετε πιστοποιηθεί τους τελευταίους 24 μήνες) και θα χρειαστείτε ενημερωμένη ιατρική έγκριση- δήλωση για καταδύσεις.

Το μάθημα PADI Divemaster μπορεί να ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες , δίνοντάς σας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες ενός καταδυτικού κέντρου και την αντιμετώπιση των πελατών.

PADI Open Water Scuba Instructor ( Εκπαιδευτής Ανοιχτής Θάλασσας)

IDC
PADI IDC 2021


Επιτέλους, φτάσαμε στο τελευταίο επίπεδο για να γίνετε Εκπαιδευτής ανοιχτής θάλασσας!

Η βαθμίδα PADI Εκπαιδευτής ανοιχτής θάλασσας είναι η πιο περιζήτιτη βαθμίδα  σε όλο τον κόσμο επειδή έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα που θέτει το πρότυπο για την εκπαίδευση των επαγγελματιών κατάδυσης.

Η μετάβαση από PADI Divemaster σε PADI Εκπαιδευτής σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθήσετε το PADI Instructor Development Course (IDC). Το IDC είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για εκπαιδευτές και θα πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Να είστε τουλάχιστον 18 ετών και πιστοποιημένος δύτης για τουλάχιστον έξι μήνες
 • Διαθέτετε πιστοποίηση PADI Divemaster (ή πιστοποιητική πιστοποίηση)
 • Έχετε τουλάχιστον 60 καταγεγραμμένες καταδύσεις για να ξεκινήσετε το IDC και 100 καταγεγραμμένες καταδύσεις για να λάβετε πιστοποίηση σε επίπεδο εκπαιδευτή
 • Να έχεις πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας τους τελευταίους 24 μήνες*
 • Ιατρική Βεβαίωση (μέχρι και 12 μήνες πριν)

*Οι υποψήφιοι IDC πρέπει να έχουν ολοκληρώσει (εντός των τελευταίων 24 μηνών) μάθημα Πρώτης Απόκρισης Έκτακτης Ανάγκης (EFR) ή μάθημα καταλληλότητας. Απαιτείται πιστοποίηση εκπαιδευτή EFR για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη διδασκαλία.

Τι είναι το IDC?

Το IDC αποτελέιται από 2 μέρη-προγράμματα: Assistant Instructor και Open Water Scuba Instructor (OWSI- Εκπαιδευτής Ανοιχτής Θάλασσας).

Η επιτυχής ολοκλήρωση μόνο του μαθήματος AI οδηγεί σε ένα πτυχίο PADI Assistant Instructor (βοηθός εκπαιδευτή). Όταν ένας AI είναι έτοιμος να προχωρήσει, η παρακολούθηση ενός προγράμματος OWSI επιτρέπει την είσοδο σε ένα IE (εξετάσεις) για να γίνει PADI open water scuba Instructor.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα Zero to Hero ?


Το πρόγραμμα Zero to Hero (Γίνε PADI  εκπαιδευτής καταδύσεων από το μηδέν) μεταφέρει έναν δύτη από το PADI Open Water Diver μέχρι την βαθμίδα του εκπαιδευτή.

Θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε τα μαθήματα-προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω και θα χρειαστείτε τουλάχιστον 6 μήνες για να καλύψετε τις προϋποθέσεις του IDC, αλλά υπάρχουν μερικά μεγάλα πλεονεκτήματα.

Θα κάνετε κατάδυση με συνέπεια για μια περίοδο 6 μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι οι δεξιότητές σας θα είναι καλές μέχρι να φτάσετε στο IE. Θα περάσετε επίσης 6 μήνες σε ένα εργασιακό περιβάλλον κατάδυσης που σας δίνει μια τεράστια εικόνα για το τι θα ακολουθήσει.

Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να παρακολουθήσετε τους εκπαιδευτές σε δράση και να εμπλακείτε σε μαθήματα PADI και καταδυτικά ταξίδια. Θα βουτήξετε με δύτες όλων των επιπέδων και θα αποκτήσετε πραγματική εμπειρία.

Είστε έτοιμοι να κάνετε το άλμα και να πάτε από το Beginner (Αρχάριος) μέχρι το Pro (εκπαιδευτής) ;

Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να γίνεται εκπαιδευτής καταδύσεων καθώς και πότε υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να παρακολουθήσετε ένα IDC!

1 Comment

Παναγιωτης Μιχας, 11 Μαρ 2023

Καλησπέρα σας.θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες.αλλα θα μάθω μαζί σας καταδύσεις…..πόσο κοστίζει πόσο καιρό παίρνει που πραγματοποιείται το σχολείο κτλ

Reply

Leave A Comment

small_c_popup.png

Ας καταδυθούμε μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας