buddies

Απαντάμε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν οι υποψήφιοι δύτες σχετικά με την κατάδυση

buddies
dive briefing

Βρήκαμε και απαντήσαμε τις πιο συνηθισμένες απορίες που έχει κάποιος κάνοντας το πρώτο βήμα στην κατάδυση .

Ερ: Γιατί scuba ? 

Απ: Ίσως η πιο συχνή απορία  κάποιου που θέλει να δοκιμάσει κατάδυση,  όταν μαθαίνει πως θα καταδυθεί  στα 1-2 μέτρα.

 

Προφανώς και σε αυτό το βάθος δεν χρειάζεται εξοπλισμός, μπορεί κάποιος να πάει με μια μάσκα και όσο κρατά η ανάσα του, ωστόσο η διαδικασία εκμάθησης αυτόνομης κατάδυσης έχει κάποια πρότυπα με σκοπό την ασφάλεια του δύτη. Ετσί λοιπόν τα πρώτα μας βήματα πρέπει να είναι σε ρηχά νερά με σκόπο την εξοικείωση με τον εξοπλισμό και τις δεξιότητες έχοντας βασικό γνώμονα στην κατάδυση την ασφάλεια! 

 

Μην ανησυχείς ! Θα πάμε και πιο βαθιά ! Ένα βήμα την φορά όμως για να εξασφαλίσουμε  την ασφάλεια, την διασκέδαση και την άρτια εκμάθηση! 

 

Αν παρ’ όλα αυτά νομίζεις πως δεν είναι η αυτόνομη κατάδυση για σένα , τότε μπορείς να δοκιμάσεις την ελεύθερη κατάδυση και γιατί όχι και το mermaiding .

Ερ: Χειάζεται να ξέρω κολύμπι

 

Απ: Δεν θα σου ζητήσουμε πτυχίο κολύμβησης , ούτε μετάλλια σε αγώνες! Ωστόσο ως μια δραστηριότητα που γίνεται στην θάλασσα θα πρέπει να είσαι σε θέση να κολυμπήσεις.  Να έχεις δηλαδή βασικές δεξιότητες κολύμβησης . Στην κατάδυση συχνά πρέπει να κολύμπήσουμε μια μικρή απόσταση στην επιφάνεια , οπότε είναι απαραίτητο να μπορούμε να το κάνουμε ! Και εδώ ο βασικός μας σκοπός είναι η ασφάλεια!

καταδυση
κατάδυση

Ερ: Υπάρχει περίπτωση να  πεθάνω κάνοντας κατάδυση

Απ: Η κατάδυση  είναι μια ασφαλής δραστηριότητα , ίσως πιο επικύνδυνη είναι η οδήγηση ή άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας! 

Εμείς θέλουμε την ασφάλεια σου , γι’ αυτό και εφαρμόζουμε στον μέγιστο βαθμό όλα τα πρωτόκολλα. 

Σε κάθε περίπτωση στην αρχή θα πρέπει να συμπληρώσεις ένα ιατρικό ιστορικό που αυτό ίσως να σε οδηγήσει σε έναν γιατρό με σκοπό την αξιολόγηση σου ! 

Εμείς φροντίζουμε για την ασφάλεια σου , παρέχοντας ασφαλιστική κάλυψη κατά την διάρκεια των μαθημάτων , έχοντας άρτιο και σύγχρονο καταδυτικό εξοπλισμό, διασφαλίζοντας την ποιότητα του αναπνεύσιμου αέρα αλλά και φροντίζοντας οι εκπαιδευτές να ανήκουν στην κορυφή!  

Ερ: Πως ξεκινάμε; 

Απ: Υπάρχουν 3 επιλογές για να ξεκινήσεις ! 

επιλογή 1: κάνοντας μια δοκιμαστική κατάδυση . Μπορείς απλά να ζήσεις την μαγεία της υποβρύχιας εξερεύνησης χωρίς πολλά πολλά! Μέσα σε 1 ώρα θα έχεις βρεθεί υποβρυχίως και θα ζήσεις την συγκλονιστή εμπειρία της κατάδυσης .

 

Αν όμως αυτό δεν σου είναι αρκετό και θέλεις να έχεις την δυνατότητα να κάνεις καταδύσεις παντού τότε πρέπει να παρακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα πιστοποίησης! 

Επιλογή 2:  πρόγραμμα padi open water . Το εισητήριο σου στον κόσμο της κατάδυσης.  Ολοκληρώνοντας αυτό το πρόγραμμα θα μάθεις όσα χρειάζεσαι για να μπορείς να καταδύεσαι με το ζευγάρι σου σε μέγιστο βάθος των 18 μέτρων. Το μάθημα αποτελείται απο θεωρία ( online) ,5 καταδύσεις στην πισίνα και 4 στην θάλασσα. Η διάρκεια του στατιστικά είναι απο 3-6 ημέρες . 

 

Αν όμως δεν έχεις τόσο χρόνο σου έχω λύση! 

Επιλογή 3: Πρόγραμμα padi scuba diver . Το πρόγραμμα αυτό είναι το μισό του open water , θα κάνεις τα 3/5 της θεωρίας, τις 3 καταδύσεις σε πισίνα και τις 2 καταδύσεις στην θάλασσα. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος θα είσαι σε θέση να κάνεις κατάδυση με την παρουσία ενός επαγγελματία και με μέγιστο βάθος των 12 μέτρων. Φυσικά και μπορείς να συνεχίσεις την εκπαίδευση σου κάποια άλλη στιγμή στο open water.  

334936860 2044758012401051 3547196374273011169 n
equipment specialist

Ερ: Πως ξεκινάμε ; ( διαδικασία εγγραφής) 

Απ: Μπορείς να ξεκινήσεις και να μπεις στο νέρο απο την πρώτη μέρα! Αυτό είναι δική σου επιλογή ! η διαδικασία ωστόσο είναι πάντα παρόμοια! 

Θα πρέπει να επισκευτείς τον ιστότοπο της Padi και να δημιουργήσεις το προφίλ σου . Αφού ολοκληρώσεις την πληρωμή σου στην σχολή μας , θα λάβεις ένα email απο την padi που θα έχει το ηλεκτρονικό σου βιβλίο και ένα email απο την DANEUROPE που θα περιλαμβάνει το συμβόλαιο της ασφαλιστικής σου κάλυψης.  

Μην ξεχάσεις πως πριν μπεις στο νερό θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα που θα λάβεις σε ξεχωριστό email. 

Η πρόταση μου είναι να έχεις ολοκληρώσει τα 3 πρώτα κεφάλαια τουλάχιστον πριν μπούμε στο νερό για πρώτη φορά , ωστόσο αυτό δεν είναι αναγκαίο. Επικοινώνησε μαζί μας για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα στα μέτρα σου ! 

 

Και το ταξίδι ξεκινά! καλή απόλαυση και καλές καταδύσεις! 

Ερ: Και μετά τι ; 

Απ: καλώς ήρθες στην οικογένεια των δυτών! Πλέον μπορείς να κάνεις κατάδυση όπου και όποτε θέλεις! Απο μεριάς μας, σε καλοσορίζουμε στο seals diving center member’s club , εδώ θα μπορείς να βλέπεις τις δραστηριότητές μας , να συνεχίσεις την εκπαίδευση σου , να κάνεις συνοδευόμενες καταδύσεις , να ενοικιάσεις εξοπλισμό και όλα αυτά σε μοναδικές τιμές με μοναδικές εκπτώσεις μόνο για τα μέλη μας! 

Ζαγοράκης Ιωάννης

Padi course director

Leave A Comment

small_c_popup.png

Ας καταδυθούμε μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας