335452783 118157647819092 3531770636507950706 n 1 rotated

Η ελεύθερη κατάδυση έχει να κάνει με τον εσωτερικό έλεγχο και την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε και να χαλαρώνετε. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια σωματικά προκλητική δραστηριότητα – στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι επαγγελματίες ελεύθεροι δύτες θα πουν ότι ο πυρήνας της εκπαίδευσης ελεύθερης κατάδυσης συμβαίνει στην επιφάνεια και στο μυαλό σας. Η ελεύθερη κατάδυση σάς επιτρέπει να εισέλθετε ήσυχα στον υποβρύχιο κόσμο με τους δικούς σας όρους και να νιώσετε την ησυχία και την γαλήνη που μπορεί να σας προσφέρει ο ωκεανός.

Η ελεύθερη κατάδυση είναι ένα συναρπαστικό και ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα που σου επιτρέπει να δεις πόσο βαθιά μπορείς να φτάσεις με μια μόνο ανάσα αέρα.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή αυτόνομη κατάδυση, η ελεύθερη κατάδυση δεν περιλαμβάνει άλλο εξοπλισμό εκτός από μάσκα, πέδιλα και μία στολή. Είναι μια προκλητική αλλά ανταποδοτική δραστηριότητα που απαιτεί πνευματική και σωματική πειθαρχία, αλλά με την κατάλληλη εκπαίδευση και τεχνικές, ο καθένας μπορεί να γίνει ένας ικανός ελεύθερος δύτης.

Η Professional Association of Diving Instructors (PADI) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εκπαίδευσης ελεύθερης ( και αυτόνομης) κατάδυσης στον κόσμο, που προσφέρει μαθήματα και πιστοποιήσεις τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους δύτες.

Τα μαθήματα PADI Freediving έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους μαθητές τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για την ασφαλή και αποτελεσματική ελεύθερη κατάδυση σε διάφορα βάθη. Τα μαθήματα καλύπτουν θέματα όπως τη φυσιολογία, το κράτημα της αναπνοής και οι διαδικασίες ασφάλειας. Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές όπου δεσμεύονται να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

PADI Freediver

Το μάθημα PADI Freediver είναι το πρώτο επίπεδο πιστοποίησης και έχει σχεδιαστεί για αρχάριους που είναι νέοι στο άθλημα. Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει διαδυκτιακή μελέτη μέσω eLearning , εκπαίδευση στην πισίνα και καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας, όπου οι μαθητές μαθαίνουν τις βασικές αρχές της ελεύθερης κατάδυσης, όπως τεχνικές αναπνοής, πως να κάνουν εξίσωση και την ασφάλεια κατάδυσης.

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι μαθητές θα μπορούν να βουτήξουν σε βάθος 10-16 μέτρων άνετα και με ασφάλεια.

PADI Advanced Freediver

Το μάθημα PADI Advanced Freediver είναι το δεύτερο επίπεδο πιστοποίησης και έχει σχεδιαστεί για έμπειρους ελεύθερους δύτες που θέλουν να ανεβάσουν τις δεξιότητές τους στο επόμενο επίπεδο. Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει προηγμένες τεχνικές για βαθύτερη κατάδυση και σωστή χρήση πέδιλων. Το μάθημα καλύπτει επίσης διαδικασίες ασφαλείας και συντήρηση εξοπλισμού.

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι μαθητές θα μπορούν να βουτήξουν σε βάθος 24-30 μέτρων (80-100 πόδια) άνετα και με ασφάλεια.

Ακόμα σκέφτεσαι ” Γιατί να γίνω όμως PADI Freediver ;”

Δες 5 επιπλέον πλεονεκτήματα :

1. Μειωμένο στρες

ελεύθερη κατάδυση
PADI Freediver course Seals Diving Center

Η ελεύθερη κατάδυση συχνά παρεξηγείται ως ένα ακραίο άθλημα που τροφοδοτείται από την αδρεναλίνη.

Φυσικά, όπως σε κάθε άθλημα, υπάρχουν ακραίες προσπάθειες ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης. Ωστόσο, η ελεύθερη κατάδυση αφορά την ειρήνη, τη γαλήνη, τη θαλάσσια ζωή, την αυτοανακάλυψη και τον διαλογισμό για τις περισσότερες κοινότητες ελεύθερης κατάδυσης.

Η ελεύθερη κατάδυση απαιτεί ένα επίπεδο χαλάρωσης και ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις στο μάθημα PADI freediver είναι πώς να χαλαρώνεις ελέγχοντας την αναπνοή σου. Θα ανακαλύψετε ότι καθώς χαλαρώνετε, ο καρδιακός σας ρυθμός μειώνεται και ότι έχετε μεγαλύτερη επίγνωση και έλεγχο του τι κάνει το σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι η κατάδυσή σας είναι μεγαλύτερη, ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη.

Αυτή η δεξιότητα μπορεί επίσης να μεταφερθεί στην καθημερινότητά σας!

2. Αυξημένη λειτουργία των πνευμόνων & βελτιωμένη αναπνοή

Στο μάθημα PADI Freediver Course, θα μάθετε, ίσως για πρώτη φορά, πώς να παίρνετε μια πλήρη ανάσα.

Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τη συνολική χωρητικότητα των πνευμόνων μας. Ωστόσο, με την εκπαίδευσή σας στην ελεύθερη κατάδυση , σύντομα γίνεται πιο άνετο. Θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι ως ελεύθερος δύτης, μπορείτε να επεκτείνετε την ικανότητα των πνευμόνων σας και να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον όγκο που δεν είχε αγγίξει προηγουμένως.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ελεύθερης κατάδυσης, θα μάθετε να χρησιμοποιείτε το διάφραγμά σας για πιο αποτελεσματική αναπνοή. Γνωστή ως «διαφραγματική» αναπνοή, αυτός είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος οξυγόνωσης της κυκλοφορίας του αίματος του σώματός σας – που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και να επιταχύνει την ανάρρωση από τραυματισμούς.

Τα οφέλη της διαφραγματικής αναπνοής έχουν επίσης σημειωθεί ότι βοηθούν τους αθλητές σε διάφορα αθλήματα να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2
Στατική άπνοια PADI Freediver course

3. Βελτιωμένη φυσική κατάσταση και ευελιξία

Δεν χρειάζεται να είστε εξαιρετικά fit ή ευέλικτοι στην ελεύθερη κατάδυση, αλλά μόλις ξεκινήσετε, η φυσική ευελιξία, η δύναμη και η αντοχή σας θα αρχίσουν αυτόματα να βελτιώνονται.

Όταν ξεκινάτε το μάθημα ελεύθερης κατάδυσης, ο εκπαιδευτής σας θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσει τη φυσική σας προπόνηση . Αν θέλετε να ζήσετε μια υγιή, δραστήρια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, το να γίνετε ελεύθερος δύτης είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση!

4. Συναντήσεις θαλάσσιας ζωής και ωκεανικές εμπειρίες

Εάν θέλετε να δείτε ένα μέρος του πλανήτη που οι περισσότεροι άνθρωποι θα βλέπουν μόνο στην τηλεόραση, τότε είναι απαραίτητο να γίνετε δύτης. Αυτό που θα δείτε θα εξαρτηθεί από το πού θα επιλέξετε να βουτήξετε, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: η ελεύθερη κατάδυση θα σας φέρει πιο κοντά στη φύση και θα σας ανοίξει έναν κόσμο ταξιδιωτικών ευκαιριών!

5. Αυξημένη Αυτοπεποίθηση

Καθώς αισθάνεστε ότι εξελίσσεστε ως ελεύθερος δύτης και συνεχίζετε να βάζετε το προσωπικό σας καλύτερο, η αυτοπεποίθησή σας θα εκτιναχθεί στα ύψη. Αυτό θα επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής σας καθώς ξεκινάτε να ταξιδεύετε, να εξερευνάτε και να συναντάτε νέους φίλους από όλο τον κόσμο!

Η ελεύθερη κατάδυση είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό άθλημα που απαιτεί ψυχική και σωματική πειθαρχία, σωστή τεχνική και προφυλάξεις ασφαλείας. Τα μαθήματα PADI Freediving παρέχουν στους μαθητές τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να απολαύσουν αυτό το συναρπαστικό άθλημα.

Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος δύτης, η σχολή μας έχει ένα μάθημα που θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε τις δεξιότητές σας στο επόμενο επίπεδο. Έτσι, εάν θέλετε να εξερευνήσετε τον υποβρύχιο κόσμο με έναν νέο τρόπο, σκεφτείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα PADI Freediving και να ζήσετε ότι έχει να προσφέρει η κατάδυση με μια μόνο ανάσα!

Χουλιάρα Λυδία ,

PADI OWSI

Leave A Comment

small_c_popup.png

Ας καταδυθούμε μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας