Μια ιδέα για να κάνεις κάθε σου κατάδυση μοναδική!

Posted by sealsadmin 02/07/2018 0 Comment(s)

 

             Έχοντας ήδη κάνει μια σειρά καταδύσεων από την ακτή στην αττική , μπορεί κανείς να παρατηρήσει πως η υποβρύχια ζωή είναι μειωμένη. Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο την αττική , αφού τουλάχιστον σε όσα σημεία έχω βουτήξει εγώ είναι  λίγο-  πολύ η ίδια κατάσταση. 

θα μπορούσε να αλλάξει κάποτε αυτή η κατάσταση; τι θα μπορούσα να κάνω εγώ ως δύτης για να μπορώ να αλλάξω την εικόνα του βυθού;

            Θεωρώ πως η απάντηση δόθηκε πρόσφατα με την νεκροψία που έκαναν στην φάλαινα , όπου βρέθηκε στην περιοχή αδιάβατος στην σαντορίνη, νεκρή και σε προχωρημένη σήψη , ξεβρασμένη στην ακτή. οι ειδικοί ανέφεραν πως στο κύτος (9 μέτρων) βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων ( περισσότερα από 30 κιλά )  και πέθανε από πεπτικό shock. να σημειωθεί πως η φάλαινα δεν τρέφεται από την επιφάνεια αλλά από τον πυθμένα και δεν είναι σε θέση να "φιλτράρει" τι μπαίνει το στόμα της. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα ψάρια μικρά και μεγάλα. όταν το πλαστικό θα διασπαστεί υποβρυχίως σε μοιριάδες μικρά κομμάτια , αυτά θα καταπωθούν από τα μικρά ψάρια και θα δημιουργήσουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όπως στην φάλαινα.  

 

     

 

      έχεις απορία για το πως βρέθηκαν αυτά τα σκουπίδια εκεί; πίστεψε με , έχουν μεγάλη διαδρομή , δεν είναι μόνο από τα πλοία, έρχονται από την στεριά! όλα αυτά που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου, με πρώτη βροχή θα οδηγηθούν στην θάλασσα. 

           Οι δύτες έχουμε το πλεονέκτημα να περνάμε κάποιο χρόνο υποβρυχίως , οπότε είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φροντίσουμε να μειωθούν οι θάνατοι της υποβρύχιας ζωής. Σε κάθε κατάδυση , μπορούμε απλά να μαζέψουμε απορρίμματα , μπορούμε να οργανώσουμε καταδυσεις με μοναδικό σκοπό την συλλογή των σκουπιδιών από τον πυθμένα της θάλασσας , μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα καταδυτικό σημείο και να το φροντίζουμε συνεχώς . κάπως έτσι έχουμε ελπίδες να αυξήσουμε τον πληθυσμό του βυθού , κάπως έτσι θα κάνουμε πιό ενδιαφέρουσες τις καταδύσεις μας ακόμα και στα πιό βαρετά σημεία. 

           

           Αν έχεις μια ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα, ελα στο seals diving center και γίνε μέλος της παρέας μας. είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και εποικοδομητικό για εμάς να κάνουμε καταδύσεις με σκοπό την συλλογή απορριμμάτων από τον πυθμένα, μιας που ταυτόχρονα εξελίσσουμε και τις δεξιότητες μας !!! Αν δεν είσαι δύτης , τότε μην χάνεις άλλο χρόνο , έλα στην σχολή μας και εμείς θα φροντίσουμε να ανακαλύψεις την μαγεία της υποβρύχιας εξερεύνησης με καταδυτικό εξοπλισμό ή τον συναρπαστικό

 

κόσμο της ελεύθερης κατάδυσης. Σε κάθε περίπτωση , θα γίνεις μέλος του seals diving center member's club , και θα απολαμβάνεις και συ μοναδικά προνόμια . Εμείς κάθε εβδομάδα είμαστε στο νερό , κάθε μήνα διδάσκουμε την ειδικότητα  dive against debris ( καταδύοντας ενάντιας στα σκουπίδια ) , σύντομα θα υιοθετήσουμε το δικό μας καταδυτικό σημείο και σε περιμένουμε να δραστηριοποιηθούμε μαζί. 

ραντεβού στην θάλασσα,

Ζαγοράκης Ιωάννης

padi idc staff instructor